Любопитно

Хасковски фестивал с подкрепа от фонд „Култура“

Националният фонд „Култура“ подкрепи провеждането на Национален фестивал на коледната и новогодишната песен – Хасково 2018.

Организатор е хасковското сдружение „Орфей 1977“, Младежкият център, със съдействието на Община Хасково и Български хоров съюз.

Фестивалът ще се проведе в средата на декември. Целта е издирване и популяризиране на коледни и новогодишни песни от български композитори, създаване на възможности за творческа изява на различни състави от страната, стимул за българските композитори да напишат нови творби, свързани с празниците Коледа и Нова година.

В рамките на фестивала е обявен конкурс за авторска коледна и новогодишна песен. Изискването е творбите на бъдат със съвременно звучене и подходяща сложност за различни по състав и възраст хорови формации и вокални групи. Всяка песен, допусната до изпълнение на фестивала, се състезава за наградата на хоровите диригенти и наградата на публикатa.

Организаторите заедно с Художествена галерия „Атанас Шаренков“ обявявиха и старт на инициативата „Рисувам коледна песен“. Тя няма конкурсен характер и е отворена за ученици от 5 до 19 години. Крайният срок за изпращане е 9 декември, а най-сполучливите рисунки ще бъдат показани на изложба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button