Спорт

В Спортното посрещнаха шампионите си с духова музика. Беливанов подари плакети и знамето на Хасково на Емирджан и Горяна

В хасковското Спортно училище „Стефан Караджа“ посрещнаха последните си шампиони тържествено с участието на духовия оркестър.

Всички приветстваха и аплодираха европейския шампион по бокс Емирджан Мехмед, вицеевропейската шампионка по вдигане на тежести Мария-Магдалена Кирева и участничката на европейско първенство и шесткратна републиканска шампионка по борба Меган Панчева.

Спортно

Директорът Силвия Тенчева заяви, че всички в училището се гордеят с техните успехи и че те са пример за обществото. Шампионите благодариха на своите треньори и класни ръководители, които също ги поздравиха.

Спортно

За големите успехи и издигане престижа на Спортното училище Емирджан, Мария-Магдалена и Меган получиха и еднократни стипендии.

По-късно кметът Добри Беливанов посрещна боксьорите Емирджан Мехмед и Горяна Стоева. Емирджан показа на кмета спечелената от него купа и златен медал на европейско първенство за юноши в Анапа, Русия. Шампионът разказа повече за срещите си на ринга, след които спечели златния медал. Горяна сподели емоциите си от четвъртото си място на Олимпиадата за младежи в Аржентина.

Беливанов поздрави боксьорите и техните треньори за успеха, пожела им олимпийски титли, и им благодари, че прославят Хасково. Той подари на спортистите знаме на Хасково и кристални плакети с герба на града, като им припомни девиза на Хасково – „С достойнство и вяра“.

Кметът припомни, че общината тази година е отпуснала близо половин милион лева за развитие на детско-юношеския спорт и се ангажира догодина да работи за подобряване на спортните бази.

Снимки: Христо Тотев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button