Хасково

103 ферми в Хасковско, Ямболско и Бургарско са със сероположителни проби за чума

Животни в 103 ферми в Хасковска, Ямболска и Бургарска области са дали сероположителни проби за чума по дребните преживни животни, съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Пробите са взети в рамките на изпълнявания контрол и ликвидиране на заболяването.

С решение на Европейската комисия зоната с рестрикции беше разширена и включва 29 общини в трите области. До края на ноември ще бъде проведен засилен серологичен надзор като ветеринарните лекари ще посетят и ще вземат кръвни проби от животни в 249 населени места. Резултатите от пробите ще дадат по-ясна картина за здравния статус на популацията на дребните преживни животни и ще подпомогнат предприемането на защитни мерки за предотвратяване на разпространението на чумата и ликвидирането на заболяването, коментират от агенцията.

Остават в сила ограниченията за движение на дребни преживни животни и продукти, които не са преминали термична обработка от областите Хасково, Ямбол и Бургас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
гост
гост
25.10.2018 16:44 16:44

Изтрепете каквот е останало и да са приключва… после почнете да пробвате и хората и тех да довършите!

Back to top button