Любопитно

11-годишният Божидар от дом „Марина“ стреля с най-добрия снайперист в Хасково

11-годишният Божидар от хасковския дневен център „Марина“ получи днес страхотна изненада за рождения си ден. Той мечтае да стане снайперист и днес имаше възможността да се срещне с най-популярния стрелец – ефрейтор Крум Хаджипетков.

Изненадата за Божидар организирала майка му. По нейна покана станалият известен с точните си изстрели снайперист посети центъра за деца и младежи с увреждания, разказа пред Haskovo.info управителят му Таня Ганева.

Появата на снайпериста предизвика истинска еуфория в дневния център, като всички му се радваха и го поздравяваха, ефрейторът подари на две от децата нашивки, разказа Ганева. От центъра също подготвили подаръци за госта си.

Снайперист

След тържеството настъпила и най-важната част за малкия Божидар. Той и ефрейтор Хаджипетков отишли на стрелбището край Хасково, за да пострелят.

Haskovo.info припомня, че през август на учение в Германия извън състезателната програма хасковският снайперист успя да постигне невероятни изстрели. Той вкара три куршума един в друг от разстояние 250 метра, уцели портокал в средата от 800 метра и беше точен в мишена от километър и половина. След завръщането си в България той сподели, че смята да обучава деца с увреждания в стрелба. Днешният урок на практика е началото.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Некадърник
Некадърник
25.10.2018 19:48 19:48

Честит празник на Божидар! Браво на ефрейтор Хаджипетков, нека да поддържа силен духа и бъде модел за пример на тези деца. Да сте живи и здрави…и да целите мечтите от всяко разстояние!..Наздраве приятели….

христо
христо
25.10.2018 20:36 20:36

Браво Круме, горд съм, че служих с такива като теб!

Back to top button