Беливанов с ново писмо до Дечев, иска скандалния курс до Баните за хасковския превозвач

Хасково

Кметът Добри Беливанов е изпратил преди обяд писмо до областния управител Станислав Дечев с предложение за спешно свикване на Областната комисия по транспорт. Това съобщи на пресконференция Дечев.

В писмото си Беливанов посочва, че във връзка с постъпило възражение от хасковския превозвач, обслужващ линията Хасково – Минерални бани – Сусам оттегля последното си предложение и иска курсът в 7:15 часа да остане от квотата на Хасково.

Както Haskovo.info писа, вчера на транспортна комисия стана скандал, като шефът на „Арда тур“ Себахтин Исмаил изрази възмущението си от факта, че в последния момент община Хасково приема предложението на община Минерални бани. Така на практика най-натовареният курс в 7:15 часа се отнема от хасковския превозвач.

По тази причина на сесията на общинския съвет Себахтин Исмаил обвини кмета, че не защитава интереса на гражданите и бизнеса от Хасково. Исмаил поиска оставката на Беливанов и заплаши, че в понеделник ще спре автобусите към 7 хасковски села и е призовал останалите превозвачи да го подкрепят в протеста му.

На свой ред областният управител заяви пред медиите, че Беливанов създава административен хаос, като изпраща всеки ден писма с различна позиция. Той призова хасковския кмет да представи мотиви, защо иска свикването на нова транспортна комисия. Дечев обясни, че чисто процедурно комисия може да се свика най-рано след месец.

Себахтин Исмаил коментира пред Haskovo.info, че въпреки новото писмо на Беливанов, протест в понеделник ще има и автобусите няма да се движат. Най-вероятно протестът ще продължи до оставката на Беливанов, който превозвачът определи като неуравновесен човек, който днес казва едно, а утре – друго. „Трябва да спасим града от този човек“, допълни Исмаил.

9 коментара

 • Нещо не разбрах, на голямата АРда тур им преместват един час на автобус, не им го вземат. Обаче там върви автобус 50 места-целия ако е зает с билет едно левче прави 50 лева…ей за тия 50 лева ли е скандала??? Тия вече ни взеха хептен за баламурници

 • ВАЖНО! ВАЖНО!
  НОВИНА ОТ ХАСКОВО

  След като „Еском“ Хасково обяви конференцията с участието на извънземни в хотел „Европа“ премиерът Бойко Борисов мигновено извести за това Брюксел и поиска финансова помощ в размер на един милиард евро за справяне с кризата с нелегално пристигащите в българия извънземни.WC премиера обяви че вече е спечелил обществената поръчка за ограда която ще спре извънземните и ще спаси ЕС от тяхното нахлуване.При областния управител Станислав Дечев бе сформиран щаб за справяне с неочакваното бедствие и бе поискана сума от бедствията и авариите.Поп Никола в ръце с кристалния череп даден му под наем от музея отслужи литургия и благослови власта а тя му обеща ако останат пари да ги даде за черквата в Орфей и да накара заловените извънземни да работят безвъзмездно по изграждането и!
  Бележка: Да не забравяме че Еском първи съобщиха за голямото земетресение в Хасково предречено от Лещански.

 • НАП няма ли да му направят проверка, вози по левче, най-ниските заплати, а строи замъци!

 • Какъв кмет си бе Беливанов? Гънеш се под най-малкия натиск. Щом смяташ, че си бил прав ами бори се въпреки плямпането на тоя ненаял се Себахтин. Беливанов е шушуминга, която заедно с герб закопа Хасково в калта.

 • Беливанов се паникьоса от най-малкия натиск и прави глупост след глупост. Това не е кмет, а м….а страхлива. Като смяташ, че си бил прав с решението си, ами отстоявай го. Себахтин нека си реве за тия 50 лв. щом до тях е опрял. Хасково няма нужда от такъв безхарактерен кмет, то се вижда и без очила, че Беливанов и герб за 3 години разказаха играта на Хасково, съсипаха всичко

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.