Любопитно

Ученици от ПГДС се срещнаха с главния архитект за празника на строителя

В хасковската ПГДС „Цар Иван Асен II“ отбелязаха професионалния празник на строителя с множество инициативи.

Учениците от 8 б клас , специалност „Строителство и архитектура“ с класен ръководител Златина Стойнова посетиха Дирекция „Архитектура“ на община Хасково и се срещнаха с арх. Димитър Грозев. Той запозна възпитаниците на гимназията с професията на архитекта и с етапите, през които преминава построяването на една сграда.

Празник

Най-атрактивно за учениците бе демонстрацията на 3D модел на сграда. Младите строители бяха впечатлени от компютърната симулация, в която можеха да огледат сградата не като рисунка, а като реален обект.

Празник

В училището се проведе и състезание между два отбора от 10 б клас специалност „Строителство и архитектура“. То протече в два етапа, в които учениците показаха теоретични познания по професията, решавайки кръстословица. Така със забавни закачки всеки показа какво е научил в часовете. Във втория демонстрираха умения за изработване на макет на дървена покривна конструкция, за което им бяха нужни бързина, прецизност и точност.

С чувство за хумор бе и голямата награда за участниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button