Хасково

Без автобуси от Хасково в понеделник заради протеста на превозвачи

Протест на автобусни превозвачи ще се проведе в понеделник в Хасково. Това ще доведе до спирането на автобуси по няколко направления.

Както Haskovo.info писа, основен инициатор е шефът на фирмата за автобусни превози „Арда тур“ Себахтин Исмаил. Той е недоволен от новите квоти по линията Хасково – Минерални бани. „Ябълката на раздора“ е курсът в 7:15 часа от Хасково, който според Исмаил е най-натоварен и вече ще е от квотата на Минерални бани. По неговите думи така не е защитен интересът на хората и на бизнеса в Хасково. Себахтин Исмаил поиска оставката на кмета Добри Беливанов на сесията на общинския съвет в петък. Тогава той заплаши с протеста в понеделник.

Днес Исмаил съобщава, че в понеделник няма да пътуват автобусите по следните направления: Хасково – Минерални бани – Сусам, Хасково – Узунджово – Нова Надежда – Александрово – Константиново – Симеоновград, Хасково – Войводово – Орлово – Мандра, Големанци, Конуш – Козлец – Гълъбец, Зорница – Тракиец – Текето, Хасково – Манастир – Книжовник – Малево – Корен – Криво Поле – Елена – Славяново и по-голямата част от курсовете Хасково – Подкрепа – Стойково -Харманли – Свиленград.

„Принудени сме на този ход, за да покажем, че не сме съгласни с управлението на тази община. За съжаление демокрацията не е измислила нищо друго. Извиняваме се за неудобствата, които ще причиним на пътниците, но отговорността следва да носят хората, които ни управляват в тези общини“, казва още Себахтин Исмаил.

Haskovo.info припомня, че в петък Беливанов изпрати ново писмо до областния управител Станислав Дечев. С него се иска спешно свикване на транспортната комисия, на която да се разгледа предложението курсът в 7:15 часа от Хасково до Минерални бани да остане от квотата на областния град. Дечев обаче заяви, че ново заседание на транспортната комисия може да се свика най-рано след месец.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
28.10.2018 16:55 16:55

часа ви на публикуване още не е дошъл. как стават тези работи. или както лъжете за новините лъжете и за часа

Исус
Исус
28.10.2018 18:11 18:11

Като не е Арда тур има други фирми кво толкова е станало бати кривия турчин

Анонимен
Анонимен
28.10.2018 18:31 18:31

Защо, какво и на кой изпълнява поръчка Себахтин?

noname
noname
28.10.2018 20:55 20:55

Рядко противен човек е тоя Себахтин – общината не трябва да допуска да бъде изнудвана от полуграмотен „бизнесмен“. Той взема за заложници стотици хора от селата, лишавайки ги от правото им на достъп до медицинска помощ и лекарства – а това е недопустимо. Скъсайте му всички договори и да се пръждосва до Ердоган, не може цял град да се занимава с циганията му

утре не мога да отида на работа,щото няма рейс
утре не мога да отида на работа,щото няма рейс
28.10.2018 21:20 21:20

Щом Арда тур е взела определени линии ,не е ли длъжна да ги обслужва? Няма ли неустойки за фирмата,ако не си изпълнява поетите ангажименти?По другите градове,ако дадена фирма еди си колко пъти не си изпълни курсовете,примерно,защото е с малко пътници за съответния курс и ще е на загуба,защото не и се пътува с 1-2 пътника и дават линията на друг превозвач.А тук ще се молим да има курс,за да може да идем на работа и на лекар до града.

PIPI
PIPI
29.10.2018 8:06 8:06

Много рядко си позволявам да давам мнение за чужди постъпки.Но господин „адвокат„първо научете законите след това действайте.Вашата фирма е поела ангажимент да обслужва хората а не собствените интереси.Като не ви харесва нещо махнете се или си мислите,че сте единствената фирма,омръзна ни от алчни хора като вас.Идете да си строите империята в друга държава да ваИ видя кой ще ви позволи своеволията.Вашата фирма е единствената,която взима пари на деца до 5 годишна вЪзраст.Алчността ви е безмерна.МАРШ ОТ ХАСКОВО И СИ ВЗЕМЕТЕ И КАПИТОЛОВЛОЖЕНИЯТА И ФИРМИТЕ.
И ако съм на местото на хората от утре обръщам нещата призовавам хората да бойкотират вашите линии и си карайте автобусите сам за себе си.

Иван
Иван
29.10.2018 11:04 11:04

До pipi много вярно казано браво

Хасково
Хасково
29.10.2018 12:40 12:40

Бойкот !!! Не се качвайте на автобусите на Арда тур .Кмете съдете го за неустойки ! Плаши гаргите ,тия Каваци да ги прави другаде ! Съсипа доста фирми като им вземаше линиите,сега се случва и на него ! Господ забавя , но никога не забравя
амин

Зоро
Зоро
29.10.2018 13:04 13:04

Много правилно на дахлия кажишлимо Амин направо откача

Back to top button