Любопитно

Доситеево празнува с „Песни край Марица“, събор и в Устрем

За десета поредна година кметството на харманлийското село Доситеево и настоятелството на читалище „Архимандрид Доситей-1908“ организираха самобитния фестивал „Песни край Марица 2018“.

В продължение на два дни самодейци и професионални изпълнители на автентичен фолклор се надпяваха на сцената на читалището в Доситеево. Най-добрите изпълнители бяха отличени с медали, плакети и грамоти.

Сред гостите бяха народният представител Георги Станков, кметът на община Харманли Мария Киркова, заместникът й Валентина Димулска, много хора с доситеевски корени.

През почивните дни в тополовградското село Устрем се проведе традиционният събор на населеното място. Станков гостува и на устремци и ги поздрави за ентусиазма, с който обновяват своето китно планинско село. В рамките на два дни в Устрем се проведоха спортни състезания, организираха се концерти, отслужи се литургия за здраве, раздаден беше курбан.

Празник

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button