Хасково

Половин Хасково без снегопочистваща фирма, засега

Нито една фирма не е подала оферта за снегопочистването на кварталите в Хасково, които се намират северно от река Хасковска.

Това е втора обособена позиция по обществената поръчка, обявена от община Хасково. За снегопочистването на селата и на кварталите южно от река Хасковска е кандидатствала една фирма – „Ата строй“. Предстои подписването на договор с фирмата. За кварталите северно от река Хасковска предстои да бъдат изпратени оферти към 5 – 6 фирми, които имат необходимата техника, заяви зам.-кметът Велин Балкански на заседание в областна администрация за зимната подготовка в региона.

На заседанието службите и общините отчетоха готовността си за зимния сезон. От областно пътно управление съобщиха, че имат сключени договори с фирми за снегопочистване и поддръжка на републиканските пътища и автомагистрала „Марица“. 126 машини ще чистят пътищата, а 34 – магистралата. Налични са и материали за обработка на пътищата. От Областната дирекция на полицията посочиха, че сега се проверява техниката, която ще чисти през зимата, като някъде имало недостатъци, които трябвало да бъдат изчистени. От Автомобилна администрация допълниха, че имат готовност с два екипа, които при необходимост да участват в регулирането на движението.

От пожарната също заявиха готовност за зимния сезон, като разполагат с високопроходима техника. От хасковското военно формирование съобщиха, че имат звено от 30 души с високопроходима техника, което да подпомага населението при усложнена обстановка.

РЗИ докладваха, че болниците и аптечната мрежа са подготвени за зимния сезон. 78 са хората на хемодиализа в региона, които при усложнена зимна обстановка трябва да бъдат извозвани до съответните болници. От БЧК разполагат с екип обучени доброволци, като имат и бедствен резерв от одеяла, дрехи и хигиенни материали.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button