Хасково

Транспортен хаос в Хасково. Хиляди пътници без автобуси заради протеста на превозвачи

Транспортен хаос настана в понеделник в Хасково. Хиляди пътници останаха без автобусен превоз заради протеста на превозвачи.

Haskovo.info припомня, че повод за протеста на един от най-големите превознвачи стана промяна в часовете на изпълнение на една от линиите между Хасково и Минерални бани. Според превозвача това се прави без да са съобразени нуждите на хората. В същото време изход от тази криза не се вижда. Потърпевши обаче са хиляди хора.

Петра Жекова пътува от село Конуш до Хасково, за да си купи лекарства. Вече на автогарата разбира, че автобусът няма да пътува. Шофьор на автобус за Кърджали обещал на жената, че ще мине през нейното село, иначе тя щяла да хваща такси.

Протестът на фирмата, обслужваща линиите до близо 30 населени места е провокиран от една промяна в транспортната схема, направена по предложение на кметовете на Минерални бани и Хасково. „Ние решихме да направим протеста принципно, за да може кметът и всички други кметове да знаят, че нищо не зависи от техния подпис, бизнесът иска предсказуемост и саморегулиране“, заяви Себахтин Исмаил.

В същото време общината и областната администрация си прехвърлят топката. По думите на кмета Добри Беливанов в правото е на областната транпортна комисия да не утвърдят предложението на кметовете. Според областния управител Станислав Дечев пък, един ден идвало едно писмо, на следващия – друго – всички станахме заложници на един кмет на една община, казва губернаторът.

Протестът е подкрепен и от националното сдружение на автобусните превозвачи. Председателят му Васил Пиронков каза, че ще се изготви писмо становище, което ще се изпрати на премиера, за да може да се спрат безчинствата на кметовете.

По груби сметки потърпевшите от спрените автобуси днес са около 10 000. Дали протестът ще продължи ще стане ясно до края на деня, когато прервозвачите ще вземат своето решение.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Здрасти
Здрасти
29.10.2018 14:19 14:19

“Ние решихме да направим протеста принципно, за да може кметът и всички други кметове да знаят, че нищо не зависи от техния подпис, бизнесът иска предсказуемост и саморегулиране” С други думи Себахатин иска Себахатин да разпределя автобусните линии.

жорди
жорди
29.10.2018 14:57 14:57

Глупако, как да не зависи от Кметовете на общините , това, че някои хора ти позволяват всичко, не означава да се бъзикаш с тях……………………………

хасково
хасково
29.10.2018 15:33 15:33

Хаос?!Със сопата право в Радиево…на милионерският ви кич.Къв премиер,кви пет лева,кой ви дава право да нарушавате договорите си?На съд.

Оценка
Оценка
29.10.2018 16:03 16:03

Добри Добри -на две магарета сламата не можеш раздели.

гюро
гюро
29.10.2018 17:01 17:01

Алчен нагъл тип ,иска всички печеливши линии да са за него другите ряпа да ядат .Изглежда доста е огладнял,щом за една линия вдигна такава врява в общинския съвет по телевизията ,или изпълнява някаква поръчка както винаги !

Back to top button