Хасково

Измерват безплатно кръвната захар в хасковската болница

Кампания за безплатно измерване на кръвната захар стартират от МБАЛ – Хасково. Поводът е 14 ноември – Световен ден за борба с диабета.

Измерването ще се извършва след предварително записан час в болницата на тел: 038/606 732 в дните от 30 октомври до 1 ноември от 10 до 13 ч. Измерването на кръвната захар ще се извършва в Диабетния център в Първо вътрешно отделение.

Само на 2 ноември от 10 до 13:30 ч. ще се определят нива на гликиран хемоглобин, които ще се отчитат веднага – тестовете са ограничени. Измерването на гликирания хемоглобин е златен стандарт за цялостен диабетен контрол и ефективност на прилаганото лечение. Той представлява трайно и уникално съединение на глюкозата с хемоглобина на червените кръвни телца. Стойността обективно показва средното ниво на кръвната глюкоза, което е било поддържано през изминалите 90 дни, без да се влияе от стойността в момента на провеждане на изследването. В дните от 5 до 9 ноември ще се измерват нивата кръвна захар чрез глюкомери.

Традицията да се отбелавзва този ден, стартира по решение на Международната Диабетна Федерация и Световната здравна организация, в резултат на нарастващата тревога за бъдещето на милионите хора, страдащи от заболяването.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button