Любопитно

Осем ученици поеха управлението на община Хасково за ден

Осем хасковски ученици поеха управлението на община Хасково за ден. За пореден път от кметството се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“, организирана от Джуниър ачийвмънт България.

Както Haskovo.info писа, учениците кандидатстваха предварително за позициите кмет, зам.-кмет, секретар на общината, директори дирекции и „Протокол и връзки с обществеността“. От одобрените ученици седем са от ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и един от ПГТ „Александър Паскалев“.

Община

За кмет кандидатстваха шестима, одобреният кандидат е Ивайло Кърджалиев. За заместник-кмет бяха подадени седем кандидатури, одобрена е Мария Аврамова. Секретар ще бъде Едже Неджиб, директор дирекция „Икономика и стопански дейности, управление на общинска собственост“ ще е Емил Георгиев, директор на дирекция „Хуманитерни дейности и обслужване на населението“ ще е Деница Мешова, тя бе избрана сред трима кандидати. Двама бяха кандидатите за директор дирекция „Архитектура градоустройство строителство и инвестиции“, като предпочетеният кандидат е Антоанета Марчева. Одобрената кандидатура за директор на „Общинска данъчна дирекция“ е на Ана-Мария Делииванова. „Протокол и връзки с обществеността“ ще бъде Кристияна Иванова.

Работният ден на учениците започна от кабинета на кмета Добри Беливанов, който ги поздрави и посъветва винаги да преследват и изпълняват целите си. Ивайло Кърджалиев заяви, че иска да се разрешат проблемите с чистотата на града и дупките по улиците. Мария Аврамова пък каза, че трябва да се работи за чистотата на въздуха и по проблема с бездомните кучета.

Всички мениджъри за един ден, ще могат да вземат участие в работни срещи, да изразят мнение. В началото на работния ден ще получат договор за обучение, а в края ще получат сертификати за участие в инициативата.

Мениджър

И тази година хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ се включи в инициативата „Мениджър за един ден“. Мая Генева от 12 а клас, специалност „Кетъринг“, стана мениджър за ден на хасковски ресторант. Ивайло Аладжов от 12 в клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“ бе избрана за управител на хотел. В началото на работния ден мениджърът на комплекса Мария Тодорова представи младежите на управителите на ресторанта и хотела. След инструктаж те поеха задълженията си. Денят им ще завърши с работна среща.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Кочо
Кочо
30.10.2018 11:49 11:49

Браус на младите Меринджеии ! Чок рахат и голем селеметь да имат! Кметя да гледа ко прят младтие!

Желю Добромиров Желев
Желю Добромиров Желев
03.12.2018 21:33 21:33

Бай Добчо,след 10.месеца ще те е срам да излезеш на разходка в града!!
А,пък твоите щента дето лизаха г.за на ГЕРБ и Деляна ………..

Back to top button