Регион

Черногорово с напълно обновена детска градина

Напълно обновената сграда на детската градина в димитровградското село Черногорово ще бъде открита на 1 ноември, съобщават от общината.

Детската градина е открита през 1986 г. и до момента тя не е ремонтирана. Това е първият мащабен ремонт на сградата. Стойността на извършените ремонтни дейности е 155 000 лв., като 150 000 лв. са по проект „Красива България“ и 5000 лв. по ПУДООС за съоръженията на двора. Децата в забавачката ще се радват на напълно нови люлка, въртележка, къщичка. Пространството е облагородено с нови пейки и кошчета, озеленяване, тротоари и плочки.

Върху сградата на детската градина са извършени дейности за енергийна ефективност. Напълно сменена е дограмата и цялата сграда е санирана, извършен е ремонт на санитарните възли, подменени са ВиК и ел. инсталацията, изцяло подменена е и покривната конструкция. Малчуганите ще се радват и на нов вътрешен интериор с обзавеждане, легла и шкафчета. В момента в детското заведения се възпитават 40 деца, разделени в две групи – от 3-4-годишни и 5-6-годишни.

На 1 ноември Черногорово ще отбележи и 110 години от създаването на читалище „Поука 1908“.

Детска градина

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button