Хасково

Хасковският съд отмени глоба за шофьор, застрахован във фалиралата „Олимпик“

Димитровградчанинът Александър Ангелов спечели дело по казуса с фалиралия застраховател „Олимпик“. В свое решение хасковският районен съд постановява отмяна на акта му.

Александър е спрян от патрул на 9 септември на ул. „Дунав“ в Хасково. При проверката със служебния таблет полицаите получили съобщение от Гаранционния фонд, че за този автомобил няма валидна действаща „Гражданска отговорност“. Затова и му пишат акт. Стойността на глобата е 400 лева.

Александър, който живее в САЩ, упълномощава адвокат и той обжалва глобата пред съда. В конкретния случай съдът счита, че липсва вина от страна на жалбоподателя. Той е мислел и е бил сигурен, че има „Гражданска отговорност“ за автомобила. Де факто за този автомобил е била направена застраховка от собственика.

Поради фалита на застрахователя „Олимпик“ обаче автомобилът се е водел в националната система като такъв без валидна застраховка „Гражданска отговорност“. След като жалбоподателят няма вина, няма и административно нарушение. Без вина няма и отговорност, пише в мотивите си съдът.

Решението може да бъде обжалвано пред Хасковския административен съд.

Александър разказа пред Haskovo.info, че в деня на проверката от полицията са търсели хора с полици на „Олимпик“ и той в онзи момент не е имал представа каква му е полицата и какво се е случило с „Олимпик“, защото предишния месец е бил в чужбина. „Никога не съм предполагал, че такова нещо е възможно да се случи в страна, в която уж има регулация. Резултатът дава наистина надежда, че институциите функционират правилно“, каза още Александър Ангелов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Желю Добромиров Желев
Желю Добромиров Желев
30.10.2018 19:55 19:55

Браво на СЪДА!!!
НАЙ-СЕТНЕ РЕШЕНИЕ,КОЕТО СЛАГА НА МЯСТО МВР/ГЕРБ/ НА МЯСТОТО МУ!!!!!!

Анонимен
Анонимен
30.10.2018 21:49 21:49

Браво!

Back to top button