Отпуснаха пари за кръговото между Хасково и Димитровград

Регион

Правителството одобри финансирането на кръговото кръстовище на пътя между Хасково и Димитровград в района на новия завод. Решението беше взето на днешното заседание на Министерски съвет.

Парите се отпускат по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Средствата се отпускат от бюджета на Министерството на икономиката по бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура“. Изграждането на предвидената инфраструктура ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производствената дейност и в съседните индустриални имоти в общините Димитровград и Хасково, се казва в решението.

Haskovo.info припомня, че в края на миналата година беше избран и изпълнител за изграждането на кръговото – хасковската фирма АБ, като се чакаше финансирането. Фирмата беше предложила най-ниска цена в сравнение с другите двама кандидати – 473 990 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на кръговото е 90 дни, като най-вероятно работата ще започне на пролет.

Един коментар по “Отпуснаха пари за кръговото между Хасково и Димитровград

  • А кога ще започне ремонта на участъка от Димитровград до област Стара Загора? Вече две години тече обществена поръчка уж. Кога ще напишете статия за това?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.