Хасково

Превозвачите остават в стачна готовност, но автобусите ще се движат

Автобусите от и до близо 30 населени места в община Хасково и съседните Минерални бани и Симеоновград ще продължат да се движат, а превозвачите остават в стачна готовност. Това е изводът след днешната среща, свикана от областния управител Станислав Дечев след протеста в понеделник.

Haskovo.info припомня, че заради несъгласие с промени в транспортната схема между Хасково и Минарални бани собственикът на една от най-големите автобусни фирми Себахтин Исмаил спря обслужването на линиите си и беше подкрепен и от други свои колеги. Превозвачите поискаха и оставките на кметовете на Хасково и Минерални бани и ги обвиниха, че самоволно променят транспортната схема, която беше приета от областната транспортна комисия по тяхно предложение. Междувременно кметът на Хасково изпрати второ писмо, в което заяви, че е съгласен със старата схема, щом новата създава проблеми.

На днешната среща представителят на община Хасково заместник – кметът Велин Балкански обяви, че нямат друг ход, тъй като решението за промяната вече не е в техни ръце и призна, че може би са направили грешка. Областният управител заяви, че ще изпрати писмо до кмета Беливанов с искане за окончателно мнение по казуса дали спорният курс в 7:15 часа да бъде оставен от квотата на Хасково както досега или да бъде даден на Минерални бани, каквото е новото решение.

Себахтин Исмаил заключи, че остават в стачна готовност, но автобусите ще пътуват до окончателно решение на казуса. Междувременно Националното сдружение на автобусните превозвачи ще изпрати възражение срещу решението на транспортната комисия.

Всъщност окончателното решение трябва да вземе областният управител. По закон той има право да утвърди промените, гласувани от транспортната комисия или не, обясни Станислав Дечев. Той заяви, че ще вземе това решение, след като получи отговор от община Хасково за тяхното окончателно мнение по въпроса.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button