Хасково

Стартира акция „Зима“, полицията със засилени проверки до края на ноември

Традиционната акция „Зима“ започва на 1 ноември в цялата страна. Тя ще продължи до края на месец ноември и ще премине през три тематични етапа, съобщават от Областната дирекция на полицията в Хасково.

Кампанията „С безопасно пътно превозно средство през зимата“ ще се реализира през периода 1 – 10 ноември. Дейността на пътна полиция ще бъде фокусирана към въведените ограничения за движение на велосипеди, каруци и селскостопанска техника по определени пътища или участъци от тях от републиканската пътна мрежа, както и за движещи се превозни средства без необходимото оборудване и използване на светлоотразителни жилетки. Датата 6 ноември е обявена за Ден без велосипедисти – жертви на пътя.

Вторият тематичен етап под наслов „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“ ще протече в периода 11 – 20 ноември. Ще се извършва активен контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане от страна пешеходците, както и за даване от водачите на предимство на пешеходците на пешеходните пътеки. В рамките на този етап датата 13 ноември ще бъде обявена за Ден без пешеходци – жертви на пътя, а на 20 ноември ще се отбележи Световният ден за възпоминание на жертвите от катастрофи.

„Безопасно шофиране през зимата“ е мотото на третия тематичен етап на акция „Зима“, който ще се проведе в дните 21 – 30 ноември. Пътните полицаи ще извършват засилени проверки на техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button