Любопитно

Михаил Делчев дирижира „Перуника“ в София, Хасково и Пловдив

В Деня на народните будители хасковлията Михаил Делчев ще дирижира концерта на женския вокален ансамбъл „Перуника“ – Стокхолм в София.

Формацията, която изпълнява наши фолклорни шедьоври, обединява хористки с музикално образование. Създаден от Михаил Делчев през 2014 г., „Перуника“ бързо става популярен в Швеция, участва в две поредни издания на Вечери на културата в Стокхолм и в проекти със световноизвестни артисти. В репертоара на хора са произведения от Филип Кутев, Красимир Кюркчийски, Николай Кауфман, Иван Спасов, Георги Андреев.

Утре в театър „Иван Димов“ хасковските любители на музиката ще аплодират „Перуника“. Концертът е съвместен с камерния оркестър Хасково с диригент Цанислав Петков и народния оркестър с диригент Димчо Йорданов.

На 3 ноември „Перуника“ ще пее в Пловдив – в Малката базилика на Филипопол. Концертът на българските гласове от Скандинавия е част от програмата на Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button