Хасково

6800 търговци в Хасковско трябва да подменят касовите си апарати

В първата десетдневка на декември на пазара ще се предлагат фискални устройства и системи, отговарящи на новите нормативни изисквания, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Сроковете в законодателството, които изискват всеки регистриран по ДДС търговец да модифицира или смени фискалното си устройство до края на март 2019 г., а всички нерегистрирани по ДДС да направят същото до края на юни идната година са изпълними, ако всички заинтересувани страни започнат подготовката веднага. В Хасковска област първи към изискванията трябва да се адаптират 6 800 търговци, регистрирани по ДДС, уточняват от офиса на Агенцията в Хасково.

Заради годишни загуби на хазната в размер на над 330 млн. лв. от укриване на обороти и манипулиране на фискални системи основно в заведения за хранене и развлечения, и в обекти по курортите беше променено законодателството. Бяха въведени изисквания данни за всяка касова бележка да се изпращат в НАП, както и всеки фискален бон да съдържа уникален QR код, позволяващ той да бъде проверен от клиента с мобилно приложение. Според новите правила служебните бонове се забраняват, а търговците, които използват софтуер за управление на продажбите трябва да свържат всички фискални устройства и принтери, намиращи се търговския обект с него. Въвежда се и задължение търговците, които оперират електронни магазини да ги обявят в приходната агенция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Елко
Елко
02.11.2018 12:29 12:29

Значи, имаме едни пари, които НАП не са събрали, защото…? Защо всъщност? Знае се, къде работят без документи, но вместо проверки, сега ВСИЧКИ ще платим нови апарати.

Back to top button