Хасково

Фермите за патици на протест заради огнищата на птичи грип

Над 400 работници може да останат без работа заради ликвидирането на патици край Хасково заради заразата от птичи грип. Днес голяма част от работниците в най-голямата ферма на територията на бившия Птицекомбинат, която беше обявеня за огнище на птичи грип преди 2 седмици, се събраха на протест.

Собственикът на фермата Павел Челебиев заяви, че преди десетина дни властите са убили 16 000 патици заради положителни проби. Следващите проби обаче са отрицателни. Все още има над 50 000 живи патици. Отделно не е ясно какво се случва с излюпващите се сега патета. Ако те не се преместят в подготвено за целта хале ще загинат. От Агенцията по храните обаче не казвали какво да се направи. „Нито дойдоха, нито се обадиха“, казва Челебиев и допълни, че в следващите дни предстои да се излюпят още партиди с хиляди патета. В същото време обезщетението за унищожените птици не било на пазарни цени, а наполовина.

Протест

„Това е мащабна акция в страната, не се случва само при нас. Не знам какво цели БАБХ в случая“, допълни Челебиев. Той съобщи, че на събрание с колегите му са решили да продължат протестните действия. „Това е сценарий да бъдат ликвидираните патиците в България. Правят се огнища и изгаря всичко“, завърши Павел Челебиев.

В понеделник от Агенцията по храните са инициирали среща с фермерите, а те смятат да организират мълчалив протест пред БАБХ.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БЪЛГАРИН
БЪЛГАРИН
02.11.2018 19:22 19:22

ПЛАН РАНЪТ…
Идва ред и на хората…

Анонимен
Анонимен
03.11.2018 13:15 13:15
Отговор до  БЪЛГАРИН

Планът Ран-Ът беше отхвърлен от депутатите в началото на ’90-те години.
Ако беше приложен, страната сега щеше да изглежда по доста по-различен начин.

гост
гост
02.11.2018 19:25 19:25

Винаги е имало и ще има грип по птиците и по свинете. Хората да не ги избиват като имат грип??? Простаци.

Дора
Дора
02.11.2018 22:17 22:17

Събудете се тогава и излезте,не бъдете безразлични към проблемите на хората. Всички заедно трябва да изчистим България от тази сган. Трябва да сме единни и непреклонни срещу този геноцид на народа,животните и горите. Правят ни на маймуни и ние търпим, стига толкова. ЕДИН ЗА ВСИЧКИ ВСИЧКИ ЗА ЕДИН.

John
John
03.11.2018 14:42 14:42
Отговор до  Дора

тъпа като патка, след година като мутира някой животински грип, без никаква ваксина и измрат милиарди, дано някой се сети и за вас, тъпи патки, дано сте живи, и да ви потърси сметката на площада от целият ви род!

Andon
Andon
03.11.2018 9:46 9:46

Protesti protesti i samo napred

Павел Патката
Павел Патката
03.11.2018 10:08 10:08

как може да му се връзвате на този човек.Защо не го питахте къде му бяха протестите когато гушна големите обезщетения за избитите патки и даже се радваше че са заразени за да не ги гледа. Тогава защо не изкара работниците си а сега принуди хората да се излагат пред медиите. Защо не питате защо все от неговата ферма тръгва заразата , а. Питайте другите паткари и ще ви кажат

Back to top button