Хасково

Опашки пред автосервизите в Хасково за смяна на гумите със зимни

Шофьорите в Хасково масово започнаха да си сменят гумите на колите със зимни.

Хората използваха почивната събота, за да отидат на автосервиз. Така пред сервизите срещу Градската градина се образуваха и опашки.

В един от сервизите работи Георги Георгиев със съпругата си Мария. В силен ден като днешния майсторът сменя гумите на над 30 коли. Свалянето на четирите летни и поставянето на зимните гуми за леките коли излиза между 20 и 25 лв. За джиповете например цената е от 30 до 35 лв.

Шофьори признаха, че са решили да си сменят гумите заради започналата полицейска акция „Зима“. Както Haskovo.info писа, пътните полицаи вече предупреждават, че от 15 ноември колите трябва да са със сменени гуми, които да бъдат пригодени за зимни условия или протекторът им да бъде над 4 мм., като глобата е 50 лв.

Хасковлия, чакащ час пред един от сервизите, разказа че е обиколил 5 – 6 места и навсякъде е имало много коли за смяна на гумите. Миналата година мъжът е платил 600 лв. за 4 нови зимни гуми и се надява с тях да изкара поне три зими.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button