Външни публикации

Новият дамски часовник Tissot Flamingo

Когато става дума за дамски часовници, Tissot са известни не само с кварцовите, но и със своите автоматични часовници. Особено внимание заслужават моделите, които работят с известния специален механизъм на Tissot – Powermatic 80. Но марката е известна и със своя страхотен дизайн и функционалност, абсолютно покриваща стойността за парите, похарчени за техен часовник. Когато става въпрос за надежден ежедневен дамски часовник, кварцовите варианти не са за пренебрегване. Новите модели Tissot Flamingo и Tissot PR100 Lady Sport Chic са надеждни ежедневни часовници с отлично качество, включително впечатляваща водоустойчивост и много опции – точно това, което жените търсят в момента.

Има четири нови референции в дамската колекция Flamingo, включващи два модела от неръждаема стомана, един с изцяло PVD жълто златно покритие и един с изцяло розово златно PVD покритие. Новите функции са примери за съотношението стойност / качество, включително преработен циферблат в сравнение с предходните модели от тази колекция, който има тънък ринг със същия цвят като корпуса, 12 диаманта за отбелязване на часовете и верижка, която е също усъвършенствана, за да стане по-нежна. Пръстеновидните връзки, съставляващи вееижката намаляват по размер, докато стигат до закопчалката. Общото усещане е за фино бижу, включващо закопчалка, която се отваря дискретно отстрани.

Асиметричните кантове добавят дизайнерски елемент, който допълнително подобрява усещането за изящност. Механизмът на тези дамски часовници е кварцов, с много важния индикатор за края на живота на батерията (EOL). Това е чудесна особеност, която предупреждава известно време преди това, че батерията скоро ще бъде изтощена. По този начин се избягва досадния факт да вземете часовника, който искате да носите в даден ден, само за да установите, че батерията е изтощена. Механичният часовник с автоматично или механично навиване изисква само навиване. С кварцовия вариант обаче, трябва да го занесете на часовникар и изчакате да отвори корпуса и замени батерията. Индикаторът EOL предупреждава за нуждата от замяната на батерията, така че можете поне да планирате това напред.

ЧасовнициДругите отличителни елементи на дамските Flamingo са сапфирен кристал, нежен корпус от 26 мм от неръждаема стомана 316L с най-високо качество и водоустойчивост до 50 м, приемлив стандарт за ежедневен дамски часовник. Друг голям бонус е саморегулиращата се верижка, с подвижни елементи, достатъчно малки за малки корекции. Диамантите също са първокласни – Top Wesselton, за да бъдете специфични, което в часовниковата индустрия се измерва с буквите F или G, което означава много бял цвят. Обикновено това означава и висока чистота и прозрачност, защото няма смисъл да се използват диаманти с такъв висок цвят, без да има и най-високи стойности за яснота, което се означава с VS или VVS. В сертификата към дамските часовници с диаманти Tissot също така компанията гарантира, че диамантите им са закупени от законни източници и са от свободни от конфликти страни.

Новият дамски модел Tissot PR100 Lady Sport Chic също е насочен към ежедневното носене, но е малко по-спортен от Flamingo. Корпусът е 36 мм, което е не само по-голям размер от модела Flamingo, но и по-голям от предишните модели PR100 Lady, включително автоматичната версия, която е максимум 34 мм. Механизмът в новия дамски модел е кварцов и също така има фантастичната характеристика EOL. Циферблатът е снабдено с 12 диаманта също Top Wesselton, стоящи като маркери за часовете, като има вариант на модела и с недиамантени маркери. Стрелките и индексите са луминесцентни. Има две версии на PR100 Lady Sport Chic: едната е от 316L неръждаема стомана, а другата е двуцветна, съчетаваща стомана с PVD розово злато на безела, короната и централните части на верижката. Часовникът е водоустойчив до 100 метра, което го прави подходящ за водни спортове през уикенда, както и за ежедневно носене на работа. Функциите включват часове, минути, секунди и прозорец за дата на позиция 6 часа.
Дали по-функционалния, но по-спортен дамски часовник Tissot PR100 Lady Sport Chic или по-изящния, наподобяващ бижу нежен дамски часовник Tissot Flamingo, изборът на модел от дамските колекции на швейцарския производител Tissot винаги е гарантиран избор за швейцарско качество, традиции и престиж за притежателката му.

Автор: Часовници-бг.ком

 

Back to top button