Апелативният съд решава до 2 месеца делото срещу Георги Иванов за разрушения затвор

Хасково

Пловдивският апелативен съд трябва да се произнесе до 2 месеца по делото срещу бившия кмет на Хасково Георги Иванов за разрушаването на сградата на бившия затвор.

Днес са били пледоариите, като е бил разпитан и последен свидетел. От прокуратурата са поискали потвърждаване на присъдата на Хасковския окръжен съд, а от защитата на Иванов са настояли той да бъде обявен за невиновен или делото да бъде върнато на хасковския съд. Георги Иванов пък е заявил, че 36 г. е градил и не е рушил, съобщиха за Haskovo.info от пресслужбата на съда.

Haskovo.info припомня, че на 16 ноември миналата година Иванов получи условна присъда от 2 г. с 3 г. и 6 месеца изпитателен срок. Той бе признат за виновен, че през 2015 г. е дал разрешение да се премахне сградата на бившия хасковски затвор, построен през 1892 г. и обявен за паметник на културата с историческо значение. На Иванов беше наложена глоба от 3000 лв. и лишаване от правото да заема ръководна държавна или обществена длъжност за срок от 3 г. Георги Иванов обжалва присъдата пред апелативния съд.

6 коментара

  • Гошката колкото работи направи за тоя град никой кмет друг не е свършил никой не може това да отрече

  • гошката колкото прибра от тоя град и от гражданите му никой друг не може да го направи и след 100 години. сега е ред за сметката, без ресто.

  • До Митко, какво е направил бе празноглавецо, една статуя един център, ама заради тоя узунджовски мангал сумати фирми искаха да направят заводи и цехове с по 1500 работни места (обаче гладния мангал искаше много пари за място и те си тръгнаха), колко години бяхме само с един кауфланд докато димитровград си имаха и Била и Лидл и Кауфланд. Шоурума му за ретро автомобили и хотела и кой ли знае още колко хотела из европа има, според теб как ги ве направил. Не случайно града ни прелива от цигани понеже кадърните бели хора отидоха в други градове понеже няма хляб за тях в мизерно Хасково

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.