Хасково

Районна прокуратура Хасково предала 358 лица на съда от началото на годината

Хасковската районна прокуратура е предала на съда 358 лица от началото на годината до края на октомври, съобщават от държавното обвинение.

За периода прокурорите са решили по същество 178 наказателни производства, като в съда са били внесени 345 прокурорски акта. 116 са обвинителните актове срещу 123 лица, 166 споразумения, с които е реализирана наказателната отговорност по отношение на 172 лица и 63 предложения за налагане на административно наказание срещу 63 лица.

В съда са внесени 9 дела срещу 13 лица за престъпления срещу личността – телесни повреди, закана за убийство. Шест са делата за престъпления, накърняващи правата на носителите на авторското право и сродните му права. 17 са делата за престъпления против брака и семейството, 48 са делата за престъпления против собствеността, десет дела са за престъпления против стопанството.

В съда са внесени и 3 дела за престъпления против дейността на държавни органи, обществени организации и лица, изпълняващи публични функции, шест дела са за документни престъпления и 240 – за общоопасни престъпления. Сред последните са за палежи, държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси без надлежно разрешение, катастрофи с причинени вреди и телесни повреди, шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, държане на наркотични вещества.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button