Хасково

Гимназията по туризъм награди отличници за патронния празник

С тържество по случай патронния си празник хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ отбеляза кулминцията на богатата програма в рамките на традиционните Паскалеви дни. На 7 ноември 1879 г. в заможно хасковско семейство е роден основателят на модерното книгоиздателство в България.

Гости на тържеството бяха началникът на РУО – Хасково Христина Боева и Дарина Станчева – старши експерт по професионално образование и подготовка. Директорът на училището Пенка Георгиева приветства всички гости, учители и ученици и посочи успехите на гимназията за 2018 г. Училището вече е иновативно с две иновации – за обучението по математика и хотелиерство. Само преди дни гимназията стана член на Асоциацията на Кеймбридж училищата и има покани за участие в състезания по английски и по немски език.

Празник

На тържеството бяха връчени грамоти и награди на ученици, изявили се в различните инициативи. Йоана Димитрова от 9 „а“ клас, специалност „Кетъринг“, е отличена с първо място в училищния конкурс за есе на тема „Знанията са по-скъпи от парите“. В кулинарна надпревара в категорията „Най-добър карвинг декоратор“ първа е Десислава Чипилова също от 9 „а“ клас, а в категория „Най-добър декоратор на сладки“ първото място е за Дарина Иванова от 12 „г“ клас. Първи в състезанието по тенис на маса е Николай Джамов от 11 „в“ клас. Грамоти получиха и участниците в проекта „Моята любима книга“, реализиран във връзка с Националната седмица на четенето.

Празник

Сертификати бяха предвидени и за взелите най-активно участие в дейностите по проект „Съседи“ в платформата еTwinning, награден с европейски знак за качество. Партньори на гимназията са ученици и учители от турския град Силиври, които бяха на гости в Хасково по-рано през седмицата. Инициативата е реализирана през миналата учебна година. През тази година двете училища отново са партньори по проект „Talk to me“, към който се присъединяват още 5 европейски страни – Гърция, Полша, Албания, Португалия и Испания. При гостуването си групата от 12 ученици и 5 учители донесе в хасковската гимназия талисмана – куклата Тереза. Тя ще присъства на всички важни за училището събития, а след време ще поеме към друга от страните участнички.

В тържеството се изявиха талантливи ученици на гимназията с изпълнения на песни и танци.

За да почетат издателската дейност на Александър Паскалев, ученици от 8, 9, 10 и 11 клас събраха колекция от избрани текстове на чуждоезични автори и ги „издадоха“ в специално издание.

Програмата на Паскалевите дни продължава през тази седмица с традиционното посещение на осмокласниците в Паскалевата къща. Техни екскурзоводи ще са учениците от 12 „в“ клас.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Хан Крум
Хан Крум
07.11.2018 15:32 15:32

Някой знае ли как се казва момичето с черната пола и пухенито горнище, до момичето с червената рокля от снимките в салона? :D

Andrea
Andrea
07.11.2018 17:27 17:27
Отговор до  Хан Крум

Bojidara ;) se kazva

Back to top button