Главният прокурор поиска имунитета и на Елена Йончева

Хасково

Главният прокурор Сотир Цацаров е отправил към народното събрание искане за снемане на имунитета на шестима народни представители, съобщават от прокуратурата. Исканията касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство.

Сред тях е народният представител от „БСП за България“ Елена Йончева, избрана от Хасково. Искането за снемането на нейния имунитет е за изпиране на пари в особено големи размери.

След постъпил сигнал от народни представители и след извършена проверка, в Специализираната прокуратура е образувано досъдебно производство за извършени финансови операции с парични средства, присвоени от КТБ и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“, посочват от прокуратурата.

В хода на разследването е установено, че на 17 април 2012 г. едноличният собственик на капитала на „Авторска телевизия“ ЕООД Елена Йончева е взела решение представляваното от нея търговско дружество да учреди съвместно с офшорна компания „Далий Трейдинг Лимитид“ юридическо лице „Офроуд“ ООД. На 20 април 2012 г. представляващите „Далий Трейдинг Лимитид“ също са взели решение за учредяване на това съвместно дружество с „Авторска телевизия“. В решенията на управителните органи на двете търговски дружества е посочен размера на капитала на новосформираното „Офроуд“ – 10 000 лв., разпределен в 100 дружествени дяла, всеки един с номинална стойност 100 лв. Всеки от учредителите, при разпределението на капитала записва по 50 дружествени дяла с обща номинална стойност в размер на по 5000 лв., допълват от държавното обвинение.

Вноските в капитала са разпределени, както следва: съдружникът „Авторска телевизия“, срещу записаните 50 дружествени дяла, се задължава да извърши парична вноска в размер на 5000 лв. Съдружникът „Далий Трейдинг Лимитид“, срещу записаните 50 дружествени дяла се задължава да извърши парична вноска в размер на 315 000 лв., от които 310 000 лв. да бъдат отнесени във фонд „Резервен“ на „Офроуд“. „Далий Трейдинг Лимитид“ се е задължило след учредяване на „Офроуд“ в Търговския регистър да направи и допълнителна парична вноска в „Офроуд“ в размер на 250 000 евро или тяхната левова равностойност в срок от 1 година, при годишна лихва 5 %, казват още от прокуратурата.

Учредителното събрание е проведено на 23 април 2012 г., като за управител и представляващ на новоучреденото търговско дружество „Офроуд“ е избрана Елена Йончева. В това си качество, тя е сключила с КТБ Рамков договор за платежни услуги за ЮЛ и ЕТ. Определена е като единствено лице, което има право да се разпорежда със сумите по сметките на „Офроуд“. На 20 юни 2012 г. и 22 юни 2012 г. по разплащателната сметка на „Офроуд“ са постъпили договорените суми, включително и валутен превод в евро от „Далий Трейдинг Лимитид“. Предстоят множество действия по разследването, свързани с установяване на начина на разпореждане с тези средства, както и спазване на разпоредбите на данъчното законодателство, допълват от прокуратурата.

Главният прокурор иска и имунитета на Георги Михайлов от „БСП за България“, Борис Кърчев от ГЕРБ и Веселин Марешки, Кръстина Таскова и Пламен Христов от „Воля“.

loading...

20 коментара

 • Какво в написаното е нарушаване на закона?
  Какво в написаното е нарушаване на закона?

 • Кога Цацаров ще разследва Делян Добрев по сигнал от Йончева ? Делян отдавна трябваше да е вън от политиката, съден и осъден …. Този смешник вече си подава оставката, после я оттегля, като някоя к …

 • Цацаров чуе ли нещо за КТБ веднага се задейства. Делян Добрев пуска сигнал срещу Йончева и Цацаров тутакси и иска имунитета. Но въобще не се интересува за семейните връзки и далавери на Делян в Хасково. Нито от дейността му като енергиен министър и председател на енергийната комисия в Парламента. Нито от далаверите по оградата на границата … и т.н.

  Kойто е сериозен се отказва, а не като магаре на мост

 • Скоро и Цацата,и Тиквата,и Деляна К.РВ.ТА ЩЕ ГИ СЪДИМ В НАРОДНИЯ СЪД!!!
  МА*КА ИМ ДА Е*А ГНУСНА!!!

 • Цацаров чуе ли нещо за КТБ веднага се задейства. Делян Добрев пуска сигнал срещу Йончева и Цацаров тутакси и иска имунитета. Но въобще не се интересува за семейните връзки и далавери на Делян в Хасково. Нито от дейността му като енергиен министър и председател на енергийната комисия в Парламента. Нито от далаверите по оградата на границата … и т.н.

  Kойто е сериозен се отказва, а не като магаре на мост

 • Не е за вярване. Най-напред Иванчева, след това Мая Манолова, сега Йончева и другите. Ей, Цацаров! Караянчева и Добрев не са свързани с корупцията в Кърджали и Хасково, а суджуците и другите продукти още съхнат на сянка. Прокуратурата падна много ниско.

 • Споко!!
  ГЕРБ САМИ СИ ГО ТУРЯТ В Г*ЗА!!!!
  КАКТО С ОМБУДСМАНА МАЯ МАНОЛОВА!!!
  ПРОСТИИИИ,АМА ПРОСТИ ГЕРБАДЖИИИ!!!

 • Иииии край нямат тия изроди герберски!!!
  Искам да стана ХИТЛЕР и да ги набутам всички в газови камери и да им пусна всичката газ от ТУРСКИ ПОТОК дето те го издействаха

 • малиии какви сте смели всички анонимници тука. Голяма сила сте да знаете направо страх ме хваща като ви чета комплексарските напъни. Нещастни страхливи копилета сте нищо друго. Защо не му ги кажете на Цацата в очите тези работи ами тука се възпалявате.

 • Ами хасковските комунисти, излезте на протест,бе.Елена като говореше за кумгейта в Хасково вие се гушкате с гербаджиите и бай Добри в общинския съвет. Георги Пеев като пръв започна да говори за това, вие си мьлчахте, сега си мълчите, големи мишки сте от хасковското бесепе.

 • Цацаров, разследвай Делянчо за офшорната фирма и кредита от 500 000 евро който до ден днешен не е върнат, а фирмата е прехвърлена на майка му. Повече от 3 години цяла България чака решението на Прокуратурата за обвиненията на Делян Добрев за злоупотреби в енергетиката за повече от 10 милиона лева. Същият модела КОЙ( ГЕРБ, ДПС, Патриоти) не го отстрани от Председател на Енергийната комисия в парламента за да изпълнява партийни, корпоративни и частни поръчки.
  Цацаров, Пеевски и Буда ги очаква закона Магнитски за умишленият фалит на КТБ, с цел разграбването на активите и спестяванията на хората!

 • BRAVO STANISLAVE – EDIN DEN VSI4KO SE VRA6TA – GOSPOD GO E KAZAL

  Цацаров, разследвай Делянчо за офшорната фирма и кредита от 500 000 евро който до ден днешен не е върнат, а фирмата е прехвърлена на майка му. Повече от 3 години цяла България чака решението на Прокуратурата за обвиненията на Делян Добрев за злоупотреби в енергетиката за повече от 10 милиона лева. Същият модела КОЙ( ГЕРБ, ДПС, Патриоти) не го отстрани от Председател на Енергийната комисия в парламента за да изпълнява партийни, корпоративни и частни поръчки.
  Цацаров, Пеевски и Буда ги очаква закона Магнитски за умишленият фалит на КТБ, с цел разграбването на активите и спестяванията на хората!

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.