Хасковлии протестират срещу калпава рампа на стълбище на „Стара планина“

Хасково

Хасковлии протестират срещу неподходяща рампа за колички на стълбището, свързващо улиците „Стара планина“ и „Оборище“. То се намира на завоя до бившия куклен театър.

Първоначално от общинското предприятие „Екопрогрес“ поставили релсите на рампата в далечния край от парапета. Така преминаващите няма как да се придържат. След това работниците от предприятието започнали да преместват релсите откъм парапета.

Стълбище

Хасковлии, които използва ежедневно стълбището обаче недоволстват срещу това рампата да е от релси. Причината е, че колелата на много детски колички не могат да влязат в тях и майките се мъчат по стълбището. Отделно, хората се притесняват, че релсите са опасни, защото през нощта или през зимата, когато натрупа сняг, в тях може да се спъне човек и да се нареже. Те настояват за бетонна рампа, която през зимата да може да се посипе със сол и пясък. В района няма и осветление.

От общината съобщиха за Haskovo.info, че от ръководството на „Екопрогрес“ ще посетят стълбището и ще разговарят с хората, за да се намери решение за рампата. Предстои и оглед от специалисти от Архитектурата.

ИЗПРАТИ НОВИНА

5 коментара

  • Имитация на дейност. Българина е животно. Все негодува а върши същите мръсотии срещу сънародниците си. Неговото което върши не се вижда а другите като правят същото реве. Долно животно е българина. Просто

  • Има нещо друго,че вече този вид рампи излизат от употреба.Самите технически характеристики на детските колички не отговарят на остарелите релси ,ширина на колелца,височина на колелца и др.Вероятно и стълбищния подход няма възможност да побере и рампа и пешеходна зона !

  • Ужасно некадърна работа. Анонимният, вие да не би да сте майсторът на това чудо?

  • Аз се надявах че новият директор ще свърши нещо повече, но не, същата история, парите похарчени, мърляви ремонти, може да изпратите фоторепортер, пак там на има няма 10 метра от това стълбище има тротоар, той върви точно под паркчето надолу към пазара, направено е с плочи от гранитогрес, поне един квадрат липсва, как може да се върви там, пълни аматьори

  • Всичко се прави от некадърници, като няма контрол така ще е. С чужди пари е лесно. Беливанов не хвърляй пари на вятъра, удържай от тези които пилеят без да мислят това са наши пари. Не разбра ли, че не си за кмет?

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.