Хасково

Хасковлии протестират срещу калпава рампа на стълбище на „Стара планина“

Хасковлии протестират срещу неподходяща рампа за колички на стълбището, свързващо улиците „Стара планина“ и „Оборище“. То се намира на завоя до бившия куклен театър.

Първоначално от общинското предприятие „Екопрогрес“ поставили релсите на рампата в далечния край от парапета. Така преминаващите няма как да се придържат. След това работниците от предприятието започнали да преместват релсите откъм парапета.

Стълбище

Хасковлии, които използва ежедневно стълбището обаче недоволстват срещу това рампата да е от релси. Причината е, че колелата на много детски колички не могат да влязат в тях и майките се мъчат по стълбището. Отделно, хората се притесняват, че релсите са опасни, защото през нощта или през зимата, когато натрупа сняг, в тях може да се спъне човек и да се нареже. Те настояват за бетонна рампа, която през зимата да може да се посипе със сол и пясък. В района няма и осветление.

От общината съобщиха за Haskovo.info, че от ръководството на „Екопрогрес“ ще посетят стълбището и ще разговарят с хората, за да се намери решение за рампата. Предстои и оглед от специалисти от Архитектурата.

ИЗПРАТИ НОВИНА

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.11.2018 14:40 14:40

Имитация на дейност. Българина е животно. Все негодува а върши същите мръсотии срещу сънародниците си. Неговото което върши не се вижда а другите като правят същото реве. Долно животно е българина. Просто

Ivan
Ivan
08.11.2018 15:02 15:02

Има нещо друго,че вече този вид рампи излизат от употреба.Самите технически характеристики на детските колички не отговарят на остарелите релси ,ширина на колелца,височина на колелца и др.Вероятно и стълбищния подход няма възможност да побере и рампа и пешеходна зона !

Анонимен
Анонимен
08.11.2018 17:37 17:37

Ужасно некадърна работа. Анонимният, вие да не би да сте майсторът на това чудо?

Странджа
Странджа
08.11.2018 20:45 20:45

Аз се надявах че новият директор ще свърши нещо повече, но не, същата история, парите похарчени, мърляви ремонти, може да изпратите фоторепортер, пак там на има няма 10 метра от това стълбище има тротоар, той върви точно под паркчето надолу към пазара, направено е с плочи от гранитогрес, поне един квадрат липсва, как може да се върви там, пълни аматьори

123
123
08.11.2018 22:11 22:11

Всичко се прави от некадърници, като няма контрол така ще е. С чужди пари е лесно. Беливанов не хвърляй пари на вятъра, удържай от тези които пилеят без да мислят това са наши пари. Не разбра ли, че не си за кмет?

Back to top button