Регион

Забраниха риболова по Марица край границата заради многото незаконни имигранти

Забраниха риболова в граничния участък на река Марица в зоната на свиленградското село Генералово.

Участъкът се явява българо-гръцка граница. Ограничението е временно и е продиктувано от съображения за безопасност, съобщават от Гранична полиция. В момента във връзка с миграционния натиск в този участък от държавната граница се провежда специализирана полицейска операция.

През последните месеци опитите на нелегални мигранти да преминават извън зоните на граничните пунктове в района са значително повече спрямо 2017 г. В зоната за отговорност на ГПУ Ново село те са се увеличили над 4 пъти. През първите 10 месеца на 2017 г. в този участък не са допуснати да влязат 520 незаконни имигранти. За същия период на 2018 г. недопуснатите са 2278, посочват от полицията.

Охраната на речния участък се извършва чрез множество специфични полицейски дейности и изпълнението им се затруднява от наличието на граждани в охранявания участък. Въведени са ограничения за пребиваване на граждани по поречието на река Марица, за да не бъдат допуснати инциденти и да бъде осигурена сигурността на местните жители.

Тези ограничения ще бъдат отменени при нормализиране на обстановката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button