АПИ предупреждава шофьорите да сложат зимните гуми, идва застудяване

Хасково

Със заповед на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов от 13 ноември се въвежда зимното поддържане на републиканската пътна мрежа.

АПИ призовава шофьорите, ако досега не са сменили летните гуми на автомобилите си със зимни да го направят, защото в края на седмицата се очаква застудяване и по високопланинските райони е възможно дъждове да преминат в сняг.

На директорите на 27-те областни пътни управления е разпоредено да следят прогнозите по райони и със завишено внимание да предприемат необходимите действия за обработка на настилките във високопланинските райони и проходите, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания по усойните места. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват правилата за движение, необходимата дистанция и да не предприемат резки маневри.

loading...

Един коментар по “АПИ предупреждава шофьорите да сложат зимните гуми, идва застудяване

  • АПИ хубаво предупреждава ама пари за зимни гуми не дава АПИ по добре да си поддържа както трябва пътищата при зимни условия вместо да дава съвети Достатъчно съвети ни дават БОКО и ЦВЪКО

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.