Хасково

„Капачки за Бъдеще“ в Езиковата – събират пластмаса за кувьози

Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ в Хасково вече е стационарен пункт на благотворителната инициатива „Капачки за Бъдеще“, която има за цел да закупува кувьози за нуждаещи се болници от малки градове в страната.

Двигатели на инициативата в хасковската гимназия са учениците от 10 ж клас. В началото на тази седмица във фоайето на гимназията те поставиха контейнер за събиране на капачки, изработен безвъзмездно от димитровградчанина Станимир Стоев.

Ангажиментът, който десетокласниците са поели към инициативата „Капачки за Бъдеще“ е в началото на следващата учебна година да транспортират всички събрани капачки до събирателния пункт – Национален стадион „Васил Левски“ в София или в рециклиращия пункт в Казанлък.

Учениците се надяват в инициативата да се включат всички хасковски училища, както и граждани. „Това може да направи всеки един от нас – нужни са просто капачки от прах за пране, безалкохолно, флумастери или маркери“, споделят учениците.

Статистиката в страната сочи, че всяко 3-то дете в България, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, защото наличната техника е на над 20 години.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
наско
наско
14.11.2018 14:37 14:37

Браво на децата !

Back to top button