Любопитно

Ансамбъл „Китна Тракия“ на сцената на Тракийския университет в Одрин

Популярният хасковски ансамбъл за народни песни и танци „Китна Тракия“ тази вечер ще покаже своето завладяващо изкуство в Тракийския университет в Одрин.

Концертът е по повод организираната там „Вечер на България“, а поканата идва от Генералното консулство на страната ни в Одрин, информира Кирил Сарджев, председател на Тракийското дружество „Георги Сапунаров“.

Ръководството на Тракийския университет всяка година урежда вечери, посветени на държавите с най-многочислена студентска общност. Сред чуждестранните студенти в съседния турски град България е втора по представителност. Тази учебна година в различните специалности в областта на педагогическите, социалните, здравните, инженерните науки се обучават близо 500 български студенти. Отделно в средните специални училища в структурата на университета са записани над 200 ученика. В голямата си част младите хора са от гранични с Турция общини и области като Харманли, Свиленград, Хасково, Кърджали, Бургас.

„Вечерта на България“ е под патронажа на ректора на Тракийския университет проф. д-р Ерхан Табакоглу и генералния консул на България в Одрин Васил Вълчев.

Певците, танцьорите и оркестрантите от ансамбъла с главен художествен ръководител Руско Русков са подготвили богата програма, която представя красотата и многообразието на родния фолклор. Изпълненията на песни и танци от различни етнографски области ще завършат с „Хасковска сюита“.

„Китна Тракия“ изнесе концерт на тържествената церемония по откриването на реставрирания исторически български храм „Св. Стефан“ в Истанбул, припомня Haskovo.info.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button