Любопитно

Узунджовската църква – кандидат за наградите на министерството на туризма

Църквата „Успение на Пресвета Богородица“ в хасковското село Узунджово е номинирана в конкурса за наградите на Министерството на туризма в категория туристически атракции.

Тя е една от най-големите селски църкви в Българи, припомня Haskovo.info. Храмът удивлява туристите с историята си, изпълнена с превратностите на времето, с легендите, с архитектурата и декоративната си украса. Уникален елемент от иконостаса на храма е дърворезбованата молитва, изписана на глаголица. Кандидат за награда в същия раздел е и придобилата голяма известност Антична вила Армира – Ивайловград.

В категория туристическа дестинация е номиниран маршрутът „Южната приказка на България – Ивайловград“.

Годишните награди на Министерството на туризма целят да популяризират постиженията на отрасъла, представяйки различни дестинации, събития и забележителности.

Онлайн гласуването ще приключи на 5 декември в 24 часа. Призьорите ще бъдат обявени на церемония на 11 декември в София.

От Туристическия информационен център в Хасково призовават да се гласува за Узунджовската църква и за фестивала „Хайдушка софра“, който е номиниран в категорията „Духът на България“.

Всеки който иска може да ги подкрепи на Тук и Тук.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button