Средната заплата в Хасковско е с 317 лв. по-ниска от тази за България

Хасково

През третото тримесечие на годината средната месечна работна заплата в Хасковска област нараства спрямо второто тримесечие с 0.9%, като достига 800 лв. За обществения сектор тя е 960 лв., а за частния – 746 лв., сочат данните на Териториално статистическо бюро – юг при Националния статистически институт.

По размер на средната месечна заплата Хасковска област заема 24-то място сред 28-те области на страната. С най-висока средна заплата е София – 1504 лв., а с най-ниска е област Благоевград – 743 лв. Средната месечна заплата за страната е 1117 лв. – с 317 лв. по-висока от тази за Хасковска област.

Наетите по трудово и служебно правоотношение към края на септември в региона се запазват спрямо края на юни и остават 51 500.

loading...

6 коментара

  • защото тука работят с 317 лева по малко от другите. Тука всичко е далаверка и тва онва.

  • Увеличението от 0,9 за третото тринесечие е заради бонусите в АВ, иначе не са мръднали заплатите

  • Селските ако искат повече пари да идат в София(ако ги стиска). А в чужбина най-големите отрепки. После да си харчат парите ПАК извън България, но да продължават да живеят тук, и да плюят България, така че не са виновни само депутатите.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.