Близо 1200 глобени в акция „Зима“ в Хасковско

Хасково

В първия етап от акция „Зима“ от 1 до 10 ноември в Хасковска област са проверени 712 автомобила, съобщават от областната дирекция на полицията.

Установени са над 1172 нарушения. Съставени са 175 акта, 499 фиша и 498 електронни фиша за превишена скорост.

От Пътна полиция припомнят, че от вчера глобяват шофьорите, които са без зимни гуми. Глобата е 50 лв., но в зависимост от износването им санкциите могат да нараснат и до 200 лв. Задължително е използването на гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм. На контрола на полицаите са и изправността на чистачките и светлините. При неизправна почистваща система глобата е 10 лв.

До 20 ноември е вторият етап на акцията под надслов „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“, чиято цел е засилен контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане от страна на пешеходците и за даване на предимство от страна на водачите на пешеходните пътеки. При нарушения, глобите за неправилно пресичане на пешеходци варират от 20 до 100 лв., а за прескачане на ограждения и неспазване на светлинните сигнали на светофара – 50 лв.

В последния етап на акцията – 21-30 ноември, пътните полицаи ще следят за техническата изправност на автомобилите и осветителните им системи. Той е под мотото „Безопасно шофиране през зимата“.

На 18 ноември ще бъде отбелязан Световният ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия. Пътните полицаи в Хасково организират специализирана полицейска операция за засилен контрол над водачите. В акцията традиционно ще бъдат включени и доброволци от БЧК, които ще раздават листовки за безопасно шофиране.

loading...

7 коментара

  • Всичко МАРА втасала и до ГУМИТЕ го докарала Ами вземети им пистолетите и да останат само с ШУБЛЕРИТЕ

  • Янко Митев отдавна си е сменил гумите освен това е със златен талон и не помни да е нарушавал закона така че този който ми е ползвал името да се почеше отзад

  • Очаква се утре да завали сняг и времето да стане много лошо ли или пак се търси начин да се вземат пари от хората, които така и така едвам си плащат месечните разноски? Пари взимате, къде отиват? Не се увеличават заплати, ама виждаме дамите и господата, които ни управляват, на екзотични почивки.

  • Бать Янко солидарен съм с птеб Прочетох коментара ти ОДМА се ПОЧЕСОХ ОТЗАД

  • Не мога да разбера, оплакващите се тука от какво се оплакват. Не искате да има проверки, защото сте нередовни и не искате да ви глобят? Смятате, че полицаите си превишават правата по закон като ви спрат? Мислите, че парите, с които ще ви глобят няма да отидат в бюджета? Що за плоско мислене. Сами сме се докарали до този етап с много тарикатщина, понеже всички сме изключително кадърни и опитни шофьори, които само знаят да мрънкат. Аз лично се нагледах на убийства и самоубийства по пътищата. А именно в такива дни с планирани масови протести в страната, контрола трябва да е на най-високо ниво, за да премине всичко безпроблемно.

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.