С 814 000 лв. изграждат нови социални центрове за деца в Хасково

Хасково

С малко над 814 000 лв. в Хасково ще бъдат изградени нови социални центрове за деца във връзка с деинституционализацията, съобщи на пресконференция ръководителят на проекта Росица Павлова.

ПресконференцияПредвижда се нов дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства. Центърът е с капацитет от 90 деца като за 30 от тях ще се предлагат целодневни грижи а другите ще могат да разчитат на почасови услуги. Ново преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст. Разширяване капацитета на съществуващия Център за обществена подкрепа, посредством изграждането на Център за спешен прием. Той ще се намира в един от блоковете с жилища за социално слаби на ул. „Георги Кирков“ и е с капацитет 8 души.

Сега след проведена обществена поръчка е избран изпълнител на строителните работи. Тече срока за представянето на проектите, очаква се първата копка на новите социални центрове да бъде направена до началото на 2019 г.

Финансовата помощ е безвъзмездна, а проектът трябва да приключи до 30 януари 2020 г.

loading...

Вашият коментар

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.