Хасково

КАТ със засилени проверки в Хасково за Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи

Пътните полицаи в Хасково организират специализирана полицейска операция за засилен контрол над водачите, съобщават от областната дирекция на полицията.

Акцията е във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от катастрофи – 18 ноември. Традиционно ще бъдат включени и доброволци от БЧК, които ще раздават листовки за безопасно шофиране.

До 20 ноември е вторият етап на акция „Зима“ под надслов „Пешеходци и водачи за толерантност на пътя“. Целта е засилен контрол за спазване на правилата за безопасно пресичане от страна на пешеходците и за даване на предимство от страна на водачите на пешеходните пътеки. При нарушения, глобите за неправилно пресичане на пешеходци варират от 20 до 100 лв., а за прескачане на ограждения и неспазване на светлинните сигнали на светофара – 50 лв.

В последния етап на акцията – 21 – 30 ноември, пътните полицаи ще следят за техническата изправност на автомобилите и осветителните им системи. Той е под мотото „Безопасно шофиране през зимата“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Фоги
Фоги
18.11.2018 17:41 17:41

Реално е заради протестите, да мачкат протестиращите! Друго е лъжа!

Back to top button