Хасково

Отлично представяне на хасковски гимназисти на Национално състезание в Свищов

Второ място сред общо 12 отбора в направление маркетинг завоюваха ученици от 12 клас на хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ в Национално ученическо състезание, което се проведе в Стопанска академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов, съобщават от гимназията.

В надпреварата с тема „Традиции и иновации“ участваха 235 ученици от 30 училища в страната. Гимназистите от 11 и 12 клас на ПГТ „Александър Паскалев“ с ръководители учителите Ралица Кисекчиева и Гинка Лозева се състезаваха в направленията туризъм и маркетинг. Награда на ректора на Академията получи Мариана Стоилова от 11 Б клас, специалност „Организация на хотелиерството“. В екип с други ученици момичето спечели първо място в направление туризъм. Евгени Мирчев от 11 А клас, специалност „Кетъринг“, зае трето място в същото направление. Отличените ученици получиха сертификати с право да се обучават като студенти в Академията в Свищов без приемен изпит.

Гимназия

Участието в националното състезание бе заключителното събитие в рамките на седмицата на предприемача в Гимназията по туризъм. Тя започна с откриване на изложба с табла за млади предприемачи, пример за учениците от гимназията. Последва кръгла маса, на която гост бе мениджърът на хасковски хотелски комплекс Мария Георгиева. Тя разказа на учениците от специалностите „Кетъринг“ и „Организация на хотелиерството“ за възникването и реализацията на идеята за хотелския комплекс и отговори на въпроси на младите хора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button