Регион

Девет пътници в автобус крият хиляди контрабандни цигари

37 800 къса контрабандни цигари откриха в автобус с българска регистрация митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Автобусът с 55 пътници е влизъл в страната от Турция. Част от пътниците са заявили, че пренасят цигари, които са задържани с разписки заради превишаване на нормите за безмитен внос от две кутии.

Митничарите селектирали автобуса за щателна проверка, при която се установява, че девет пътници са укрили на различни места, в личния си багаж 11 200 цигари без акцизен бандерол. В хода на проверката, в багажното отделение на автобуса, са открити още 26 600 цигари от седем различни марки.

За откритите в багажното отделение контрабандни цигари е съставен акт на шофьора на автобуса по Закона за митниците.

Общо 91 260 цигари без бандерол са задържали за две денонощия митничарите на „Капитан Андреево“. 57 400 цигари са открити при щателни проверки, основно във фабричните кухини на превозни средства, селектирани по метода „анализ на риска“. 33 860 цигари са иззети от 75 преминаващи пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
gost
gost
19.11.2018 14:15 14:15

bravo da jivee GERB e BOIKO s negovite mom4eta

Анонимен
Анонимен
20.11.2018 7:46 7:46

Коя е транспортната фирма?

Back to top button