Хасково

Университетски преподаватели с лекции в професионални гимназии в Хасково и Димитровград

Университетски преподаватели предстои да изнесат лекции в професионални гимназии в Хасково и Димитровград, съобщават от областна администрация.

Това се прави във връзка с реализиране на дейностите по Меморандума за сътрудничество и партньорство, сключен през 2018 г. Целта е подобряване на професионалното ориентиране и популяризиране на професиите сред младите хора и повишаване качеството и конкурентноспособността на професионалното обучение в областта на техническите специалности.

Лекциите ще са в гимназиите, страна по меморандума. Те ще бъдат с продължителност от 1 учебен час и ще бъдат насочени както към възможностите за надграждане на придобитите специалности в по-висока образователна степен, така и към възможностите за бъдеща реализация.

Първата лекция ще бъде изнесена на 21 ноември в трите професионални гимназии от преподаватели в Университета по хранителни технологии – Пловдив. Срещите ще стартират в 8:55 ч. в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров“, от 9:50 ч. лекторите ще се срещнат с учениците от Професионалната гимназия по механо и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви“ и от 11 ч. с учениците от Професионалната гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ Димитровград.

На 3 декември лектори в професионалните гимназии ще бъдат преподаватели от „Тракииски университет“, факултет „Техника и технологии“ – Ямбол.

Меморандумът за сътрудничество бе подписан на 8 февруари в присъствието на областния управител Станислав Дечев и началникът на РУО Христина Боева, представители на бизнеса и гимназиите.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button