Любопитно

Екоинспекцията с благотворителна изложба за малкия Борил

Изложба от сувенири, предмети за бита и коледни играчки, изработени от отпадъчни материали по повод инициативата „Нов живот за отпадъците“ беше открита в залата на РИОСВ-Хасково на улица „Добруджа“ – 14.

Инициативата е посветена на Европейската седмица за намаляване на отпадъците, която се провежда от 17 до 25 ноември. Събитието не е с конкурсен характер и тази година творбите ще бъдат използвани за благотворителни цели, част от тях – за кампанията в помощ за лечението на бебето Борил от Хасково, а останалите ще бъдат предоставени на коледния благотворителен базар, който традиционно се организира в областната администрация, съобщават от Екоинспекцията.

С над 100 творби в инициативата се включиха деца и ученици от: ДГ №21- Община Хасково, Обединени ученически общежития – Хасково, СУ „Васил Левски“ – Хасково, НУ „Захари Стоянов“ – Любимец, ОУ „Христо Ботев“- с. Долно Ботево, общ. Стамболово, ДГ №18 – Хасково, ПГДС „Цар Иван Асен ІІ“ – Хасково, СУ „Св. П. Хилендарски“- Хасково, ОУ „Св. Кл. Охридски“– Хасково и Екоклуб „Приятели на природата“ към РИОСВ. Всички те получиха грамоти от Регионалната екоинспекция за активно участие в инициативата. За изработването на предметите децата са използвали отпадъчни материали от хартия, стъкло, пластмаса, найлонови торбички и др.

Изложбата ще бъде на разположение на желаещите да я посетят от 19 до 23 ноември. Всеки посетител, който пусне сума според желанието и възможностите си в специално поставената в залата кутия за лечение на бебето, може да си избере уникален сувенир от изложбата, който да краси неговия дом или работно място.

Дарителска сметка в УниКредит Булбанк на Борил Георгиев Янков:
BIC: UNCRBGSF
IBAN: BG48UNCR70001523398368

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button