Хасково

Записват за безплатни прегледи за рак на простата в хасковската болница

От днес започва записването за безплатни профилактични прегледи за рак на простатната жлеза в МБАЛ- Хасково, съобщават от болницата.

Инициативата е по повод месецът на мъжкото здраве – МОЕМВРИ и да се привлече вниманието върху проблемите на най-тежкото и най-типично за мъжете заболяване – рака на простатата.

Ехографското изследване ще се извършва след предварително записан час в болницата на тел: 038/606 774 от 21 до 23 ноември в часовете от 10 до 12 ч. Изследването е насочено за мъже над 50-годишна възраст. Прегледите ще се извършват в Урологично отделение на болницата от 26 до 28 ноември от 10 до 12 ч.

Ракът на простатата е едно от най-разпространените ракови заболявания при мъжете. Най-често срещаните форми на рака на простата са аденокарциномите – раково заболяване, започващо в клетките, които произвеждат и изпускат слуз и други течности. Обикновено в начална фаза няма никакви симптоми, а в напреднал стадий може да причини по-често уриниране при мъжете или да намали силата на струята, но тези симптоми могат да бъдат причинени също така и от доброкачествени заболявания на простатата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button