Хасково

Представиха испанската култура в Хасково, 300 000 емигрирали на Пиренеите

Испанската култура беше представена в информационен ден в областна администрация в Хасково.

Събитието се организира от губернатора Станислав Дечев по повод 21 ноември – Ден на християнското семейство. Инфоденят е под мотото „Испания и България – приятелство и традиции“.

Испански

Сред официалните гости бяха Хавиер Валдивиелсо Одриосола, директор на институт „Сервантес“ в София, доц. д-р Веселка Ненкова от катедра „Романистика и германистика“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, преподаватели и експерти по чуждоезиково обучение. Директорът на институт „Сервантес“ каза в речта си, че емигрантите от България в Испания са около 300 000.

Испански

Ученици от Езикова гимназия „Асен Златаров“ демонстрираха познанията си на испанския език и култура. Имаше презентации, фотоизложба, както и ястия от испанската кухня.

Испански

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Зеуен Скакауец
Зеуен Скакауец
21.11.2018 14:30 14:30

Губернатори има в САЩ и в средновековна Русия, тука има областен управител, ПР-ката му да предупреди медиите да спрат да прикачват измислени, кухи и картонени титли, ставате смешни, не го ли разбирате?

Back to top button