21 формации се обединиха в каузата да помогнат на Борил и Яница

Хасково

21 формации се включват в благотворителния концерт „Ангели за надежда“, който ще се проведе на 23 ноември от 18 часа в хасковската зала „Дружба“, съобщават от общината.

Инициатор на концерта е Фолклорен клуб „Славяни“. Община Хасково предоставя залата за събитието. За да помогнат са събирането на средства за двете хасковски деца Яница и Борил в зала „Дружба“ ще пеят и танцуват Фолклорен клуб „Славяни“ – Хасково, Вокална група „Зора Зорница“ – Хасково, Фолклорен танцов клуб „Воденица“ – Хасково, Фолклорен клуб „Дива“ – Хасково, Група за народни хора „Тракия“ – Димитровград, Детска група „Тракия“ – Димитровград, Клуб „Любители на фолклора“ – Хасково, Танцов клуб „Ритъм“ – Димитровград, Балетна формация „Рона“ – Хасково, Ансамбъл „Златна Тракия“ – Хасково, Танцов клуб „Пъстро хоро“ – Кърджали, Танцов клуб 7/8 Б – Хасково, Балет „Тангра“ – Хасково, Вокална група „Славяна“ – Хасково, Фолклорен клуб „Веселие“ – Хасково, Ансамбъл „Хасково“, Вокална група „Южняче“ – Хасково, Клуб по спортни танци „Хасково“, Мажоретен състав към Младежки център – Хасково, Танцов клуб „Настроение“ – Хасково, Танцов състав „Тракийци“ – с. Радиево.

6-месечният Борил страда от болест на Хиршпрунг, която засяга тънките черва. Досега Борил е претърпял няколко операции, нуждае се от специална храна. Лечението на бебето продължава. Яница е на 12 години и се лекува от онкологично заболяване.

Пропуски за концерта могат да бъдат закупени пред зала „Дружба“ преди концерта.

210 лв. от предадени на вторични суровини капачки дариха децата от детските градини в община Хасково за 6-месечния Борил и 12-годишната Яница. Децата се лекуват от заболявания и имат нужда от средства, за да продължат лечението си. Част от събраните капачки от децата в детските градини днес бяха предадени на вторични суровини. Инициативата е и в рамките на Европейската седмица за оползотворяване на отпадъците.

Благотворителност

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.