Регион

Доклад на ДАНС: Оградата по границата е на изключително завишени цени

Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи за обемен доклад на ДАНС, според който оградата по границата с Турция е строена на изключително завишени цени.

Това Цацаров съобщи в „Шоуто на Слави“, като сигналът за оградата е подаден от народния представител Елена Йончева и други депутати от опозицията. По сигнала е била възложена проверка на ДАНС и на Агенцията „Държавна финансова инспекция“. Проверката на АДВИ и на ДАНС е завършила, като разглежда сключените договори на територията на областите Хасково, Бургас и Ямбол, където е построена оградата.

„Докладът на ДАНС, анализирайки извършените действия и сключените договори, стигат до заключението, че проектните стойности са били максимално и необосновано завишени, което е довело до сключването на договори за изключително завишени цени. Това от своя страна е довело до заплащания на строително-монтажни работи на стойност далеч по-висока от тази, която е реална“, заяви Цацаров.

Веднага след получаването на доклада на ДАНС е образувано досъдебно производство от Специализираната прокуратура. Причината е, че подведомствени на тази прокуратура са лица, заемащи висши държавни длъжности, включително министри и областни управители. В момента на територията на трите области работи експертиза, която проверява дали фактите в доклада на ДАНС са верни. Ако това е така, по думите на главния прокурор, в случая ще има престъпление.

Областният управител Станислав Дечев заяви пред Haskovo.info, че не е виждал въпросния доклад на ДАНС. Той посочи, че договори за оградата са подписвали още двама областни управители – Добри Беливанов и Минко Ангелов.

Дечев обаче заяви, че няма никакви притеснения, защото по процедурата са работили доста експерти. Отделно, финансовите параметри са одобрявани от Министерството на финансите, а техническата спецификация се е съгласувала с Гранична полиция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
23.11.2018 16:14 16:14

Не договорите, анексите към тях да видят

Анонимен
Анонимен
23.11.2018 16:32 16:32

Хахаха, сега Беливанката яко ще го подпукат, нали той ги сключваше договорите като областен управител.

Анонимен
Анонимен
23.11.2018 19:45 19:45

Гербаджии смотани , лакоми и нагли

Back to top button