Любопитно

Безплатни прожекции на два филма за ученици в хасковския музей

От 4 до 14 декември в лекционната зала на Регионалния исторически музей в Хасково ще бъдат показани два документални филма – „Календарите“ и „Празнуване на Нова година“, съобщават от РИМ.

В тях се разказва за възникването на календарите, за тяхното предназначение и място в живота на хората. Зрителите ще видят най-старите календари, които са изработени в Хасково, а така също и най-миниатюрните, съхранявани в местния музей. Учениците ще научат как преди 100 години хасковлии са посрещали Новата година. Автори на документалните ленти са д-р Красимира Узунова, гл. уредник „Нова история“ в РИМ-Хасково и журналистът Димитър Димитров, оператор е Янко Найденов.

Двата филма се излъчват един след друг и са с обща продължителност 23 минути. Прожекциите за ученици са безплатни, но е необходимо да бъде направена предварителна заявка на тел.: 0879104475, 0879516868 и 038624501. В залата има 50 места, т. е. наведнъж могат да гледат прожекциите два класа. Сеансите са от 10 до 12 и от 13 до 16 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button