Хасково

Хасковско се включва в Световните дни срещу насилието над жени

С редица прояви в Хасковска област ще бъдат отбелязани 16-те световни дни на активизъм срещу насилието, основано на пол.

Това е международна кампания на ООН срещу насилието над жени. Тя стартира ежегодно на 25 ноември – Международен ден против насилието над жени и приключва на 10 декември – Международен ден на правата на човека, символизирайки връзката на насилието над жени и човешките права и наблягайки на факта, че насилието над жени е нарушение на човешките права.

За поредна година фондация „Български център за джендър изследвания – клон Хасково“ и фондация „Х&Д Джендър Перспективи“, като част от „Алианс за защита срещу насилие, основано на пола“, са партньори в провеждането на кампанията на местно ниво.

На 26 ноември от 10 до 16 часа ще има Ден на отворените врати на Консултативния център за пострадали от домашно насилие в Хасково на улица „Пирин“ №9. В Димитровград пък от 26 ноември до 10 декември ще има Съвместни работилници с деца, настанени в Кризисния център за жертви на домашно насилие и доброволци към фондация „Подари усмивка“.

През следващите дни в региона са предвидени занимания с ученици и срещи с представители на институции на тема „Домашно насилие“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
26.11.2018 10:20 10:20

Защо разделяте насилието между хората на насилие върху жените и насилие върху останалите ?

Back to top button