6935 от Хасковско с допълнителни 100 лв. помощ за отопление

Хасково

6935 лица от Хасковска област ще получат допълнително 100 лв. към помощта за отопление, съобщи на пресконференция главният специалист от Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Васка Атанасова.

Това става с решение на правителството, а сумата ще бъде изплатена след 12 декември по банковите сметки или чрез пощенските станции, в зависимост от предпочитанията на нуждаещите се. Няма да бъде необходимо допълнително подаване на документи. Така целевата помощ за отопление ще достигне 474.15 лв. общо за петте месеца на отоплителния сезон. Така домакинствата ще бъдат компенсирани за поскъпването на енергоизточниците.

Пресконференция

В 5986 от случаите е предпочетено отопление на твърдо гориво, в 108 – отопление на твърдо гориво в натура, 840 – отопление с електроенергия, а само едно домакинство от Димитровград е предпочело отопление на природен газ. Отказите за отпускане на помощта са 2058 като най-честата причина е надхвърлянето на доходните критерии за получаването й.

Един коментар по “6935 от Хасковско с допълнителни 100 лв. помощ за отопление

  • Питане: при 250лв.пенсия за прослужено време и възраст+ 100% инвалидност,полагат ли се ???
    Или само за ЦИГАНИТЕ?
    КАЖЕТЕ ДА ВИ ЕВА МАЙКАТА,КАЖЕТЕ…

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.