Хасково

35-годишен мъж загина след падане от покрив в Хасково

35-годишен мъж е загинал след падане от покрив на сграда на улица „Никола Палаузов“ в Хасково, потвърдиха за Haskovo.info от полицията.

Инцидентът е станал в неделя сутринта при извършване на ремонтни дейности. Мъжът от Стара Загора е транспортиран в тежко състояние в хасковската болница, където малко по-късно е починал. До момента няма данни за трудово-правни отношения, допълниха от полицията. От Инспекцията по труда заявиха, че нямат информация за инцидента.

Междувременно, в понеделник малко след 17 часа е станала друга злополука в Хасково. При преместване на палети в цех за преработка на кожа в бившия четвърти стопански двор е паднал 61-годишен мъж. Той е с фрактура на лявата тазобедрена става и е настанен в хасковската болница.

От Инспекцията по труда съобщиха, че през октомври не е имало трудови злополуки. Извършени са 84 проверки, при които са констатирани 320 нарушения, като са съставени 13 акта. Влезлите в сила наказателни постановления са 20 за общо 42 800 лв.

Един от приоритетите на Инспекцията ще са контрол на строителните обекти, където често не се поставяли информационни табели или те са с непълно съдържание, изисквано по наредба.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button