Регион

Външно министерство: Отложете пътуването към Одрин заради наводненията – ВИДЕО

Министерството на външните работи препоръчва на българските граждани да не предприемат пътувания по вътрешните и второстепенни пътища в района на турския град Одрин. Причината е усложнената обстановка след проливните дъждове през последното денонощие.

Затворени за движение са пътищата Одрин-Хавса и Одрин-Къркларели. ГКПП „Капитан Андреево – Капъкуле“ е отворен за движение, но преминаването през пункта се съобразява с променливата пътна обстановка.

Ниските части на Одрин останаха под вода, а вече има и една жертва след дъждовете, които само за денонощие са близо 130 литра на квадратен метър.

Генералното консулство на България в Одрин съветва гражданите, при неотложни пътувания да ползват магистралата Одрин – Истанбул, като се съобразяват с указанията на граничните власти, пътните служби и полицията.

При необходимост сънародниците ни могат да се свържат с генералното консулство на България в Одрин на следните телефони:
+90 2842140617, +90 533 7396140 (в извънработно време в работни дни) и +90 533 6298164 (в почивни и празнични дни).

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button