Хасково

50 се дипломираха в Медицинския, Стела Узунова е първенец на випуска

50 медицински сестри и акушерки се дипломираха в хасковския Медицински филиал на Тракийския университет.

Това стана на тържествена церемония в зала „Хасково“. Първенец на випуска е Стела Узунова от специалност „Медицинска сестра“. При акушерките първа по успех е Славея Атанасова. Медицинските сестри и акушерките се заклеха за вярност към професията. Клетвата прочете Росица Чопаринова.

Медицински
Стела Узунова

Средният успех на випуска е 5.17. Успехът на медицинските сестри е 5.29, а на акушерките – 5.04.

Медицински

Всички бяха поздравени от зам.-ректора на Тракийския университет проф. Гюрга Михайлова, зам.-директора на филиала Таня Паскалева, промотора проф. Бианка Торньова, кмета Добри Беливанов, изпълнителния директор на МБАЛ – Хасково д-р Георги Гелов. Шест от завършващите сега започват работа в хасковската болница, където работят около 20 – 25 медсестри и акушерки от предишни випуски, съобщи д-р Гелов.

Медицински

На церемонията имаше гости от Тракийския университет, болницата в Кърджали и от Турция. Всички бяха поздравени с песни от Петя Манева и Стилияна-Роса Матева от дует ЕМ-Скуеър. По традиция в края всички хвърлиха шапките си във въздуха.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ЖИЦО
ЖИЦО
29.11.2018 15:02 15:02

БРАВО СТЕЛЕ!

Данчо Баничката
Данчо Баничката
30.11.2018 7:52 7:52

Виж какво марково костюмче си е купил дедо Беливанов от спестените закуски !

Back to top button